POIKKEUSAUKIOLO TI 6.2 4.2.2024
Apteekkimme on poikkeuksellisesti auki TI 6.2..2024 klo 18 asti. (muina arkipäivinä olemme auki klo 18.30 asti)
Pihlajamäen apteekista saat reseptilääkkeet, itsehoitolääkkeet ja muut terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät tuotteet asiantuntijan neuvojen kera. Meille on tärkeää, että lääkehoitosi onnistuu ja haluamme edistää terveyttäsi ja hyvinvointiasi. Pihlajamäen apteekissa on hyvä tunnelma, palvelemme nopeasti ilman pitkää jonottamista. Jos tarvitset jotakin tuotetta, joka ei ole hyllyssämme, tilaamme sen mielellämme sinulle, jos suinkin mahdollista. Pihlajamäen apteekissa järjestyvät myös reseptien uusiminen, lääkkeiden annosjakelu ja tarvittaessa kotiin kuljetus. Tiliasiakkuus ja suoramaksusopimus ovat käteviä esimerkiksi silloin, kun joku toinen hoitaa apteekkiasiasi puolestasi. Tervetuloa palvelevaan lähiapteekkiin !
Erityispalvelut: Lääkkeiden annosjakelupalvelu
Tiliasiakkuus ja suoraveloitus, Kotiinkuljetus, Tarvittaessa tuotteen tilaaminen asiakkaalle
Palvelukielet: suomi
svenska
English
Palveluhenkilöt: Sydänyhdyshenkilö, Diabetesyhdyshenkilö
Aukioloajat
ma-pe klo 8.00 - 18.30
la klo 9.00 - 15.00
Puhelin
(09) 387 6787
(09) 374 5174 (fax)
Sähköposti
pihlajamaen.apteekki@apteekit.net
Kotisivut
www.pihlajamaenapteekki.fi/
Apteekkimme on poikkeuksellisesti auki TI 6.2..2024 klo 18 asti. (muina arkipäivinä olemme auki klo 18.30 asti)
Pihlajamäen apteekin TALVIEDUT ovat alkaneet. Tarjoukset ovat voimassa 5.2-31.3.2024. Tuotteita rajoitetut erät. Tarjouskuvaston voit avata tästä
Tervetuloa edullisille ostoksille.
Pihlajamäen apteekin TAMMIEDUT ovat alkaneet. Tarjoukset ovat voimassa 3.1-31.1.2024. Tuotteita rajoitetut erät. Tarjouskuvaston voit avata tästä
Tervetuloa edullisille ostoksille.
Pihlajamäen apteekki toivottaa kaikille asiakkailleen Hyvää ja Rauhallista Joulua sekä Uutta Vuotta.
Palvelemme Joulun aikaan seuraavasti:
la 23.12 olemme avoinna 9-15
su 24.12 Jouluaatto: suljettu
ma 25.12 Joulupäivä: suljettu
ti 26.12 Tapaninpäivä: olemme avoinna 10-14
Uutena Vuotena palvelemme seuraavasti:
la 30.12 olemme avoinna 9.00-15.00
su 31.12 Uudenvuodenaatto: suljettu
su 1.1.2023 Uudenvuodenpäivä: suljettu
pe 6.1.2023 Loppiainen: suljettu
Muina päivinä olemme auki normaalisti (ma-pe 8-18.30 ja la 9-15)
Muistithan Pihlajamäen apteekin kotiinkuljetuspalvelun. Mikäli et pääse itse apteekille, niin ole meihin yhteydessä. Tuomme apteekkituotteet suoraan kotiovellesi. Soita meille puh. 09 3876787
21. heinäkuuta 2025 – Näkökyvyn parantumisen lisäksi kaihileikkaus estää kaatumisia ja niistä aiheutuvia luunmurtumia, kertoo tuore tutkimus Lue koko artikkeli
21. heinäkuuta 2025
Iän myötä kehittyvä kaihi voi heikentää näkökykyä huomattavasti ja siksi se kannattaisi aina leikata. Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan kaihileikkaus vähentää myös potilaiden kaatumisia ja niistä aiheutuvia luunmurtumia ja muita vammoja.
Tutkimuksessa hyödynnettiin yhdysvaltalaista terveysrekisteriä, josta poimittiin tiedot yli 60-vuotiaista kaihipotilaista, joista osa oli ollut kaihileikkauksessa kymmenen vuoden sisällä vaivan toteamisesta, ja osa ei.
Kun potilaiden tietoja verrattiin, kaihileikkauksessa olleet olivat kaatuneet selvästi epätodennäköisemmin kuin muut samanikäiset kaihipotilaat. Lisäksi heillä oli vähemmän lonkkamurtumia, olkaluun, värttinäluun ja nilkan murtumia sekä vammasta aiheutuvia aivoverenvuotoja.
Tulokset julkaistiin Journal of the American Geriatrics Society -lehdessä.
Joka kolmannella yli 65-vuotiaalla on näköä haittaava kaihi yhdessä tai kummassakin silmässä. Suomessa tehdään joka vuosi yli 50 000 kaihileikkausta.
Kaihille altistavat mm. ylipaino, tupakointi, liiallinen alkoholinkäyttö sekä jotkin infektiot, lääkitykset ja silmävammat. Myös runsas auringonvalo suurentaa riskiä.
16. kesäkuuta 2025 – Tuoreen tutkimuksen mukaan runsas sosiaalisen median käyttö varhaisnuoruudessa ennakoi masennusoireita myöhempinä vuosina. Lue koko artikkeli
16. kesäkuuta 2025
Sosiaalisen median lisääntynyt käyttö varhaisnuoruudessa voi ennakoida myöhempiä masennusoireita yksilötasolla.
Tuoreessa yhdysvaltalaistutkimuksessa havaittiin, että lisääntynyt sosiaalisen median käyttö varhaisnuoruudessa vaikutti voimakkaampiin masennusoireisiin myöhempinä vuosina.
Laajassa seurantatutkimuksessa seurattiin lähes 12 000 lasta ja nuorta kolmen vuoden ajan. Lapset olivat tutkimuksen alkaessa 9–10-vuotiaita.
Nuoret raportoivat, kuinka monta tuntia he viettivät sosiaalisessa mediassa arkipäivisin ja viikonloppuisin. Tutkijat arvioivat sosiaalisen median käytön ja masennusoireiden välisiä yhteyksiä kolmen erilaisen rakenneyhtälömallin avulla.
Tulokset osoittivat, että sosiaalisen median käytön lisääntyminen yksilötasolla oli yhteydessä myös masennusoireiden lisääntymiseen seuraavana vuonna.
Tutkimuksessa ei sen sijaan havaittu viitteitä siitä, että aiemmat masennusoireet olisivat johtaneet sosiaalisen median käytön lisääntymiseen.
Tulokset ovat linjassa aiempien tutkimusten kanssa, joissa on havaittu yhteyksiä sosiaalisen median käytön ja masennuksen välillä. Tutkijoiden mukaan havainnot korostavatkin tarvetta ohjata nuoria ja heidän vanhempiaan sosiaalisen median käytössä ja tukea nuorten tunne-elämän kehitystä ja hyvinvointia.
Tulokset julkaistiin lääketieteellisessä JAMA Network Open -lehdessä.
11. kesäkuuta 2025 – Riski sairastua muun muassa nivelreumaan, sydäninfarktiin ja Alzheimerin tautiin kohoaa, jos iäkkäällä on vaikeuksia nostaa esimerkiksi viiden kilon painoista kauppakassia. Lue koko artikkeli
11. kesäkuuta 2025
Iäkkäiden miesten ja naisten riski sairastua moniin pitkäaikaissairauksiin saattaa olla suurentunut, jos heillä on vaikeuksia nostaa esimerkiksi viiden kilon painoista kauppakassia, tuore tutkimus osoittaa.
Tulokset ovat mielenkiintoisia, sillä lihaskunto on tunnettu terveysmittari ikääntyvässä väestössä, mutta yleensä sen arviointiin käytetään menetelmiä, joita ei kaikkialla ole saatavilla. Tämän vuoksi helpot ja arjessa toimivat keinot ovat tervetulleita.
Scientific Reports -lehden julkaisemat tulokset perustuvat 52 000 iäkkään nelivuotiseen seurantaan 15 eri maassa. Tutkimuksen alussa osallistujilta kysyttiin monista terveyteen ja ikääntymiseen liittyvistä asioista.
Osallistujat, jotka eivät kertomansa mukaan pystyneet nostamaan viittä kiloa, sairastuivat muun muassa nivelreumaan, sydäninfarktiin, korkeaan verenpaineeseen, aivoverenkiertohäiriöön, Alzheimerin tautiin ja saivat lonkkamurtumia muita osallistujia todennäköisemmin.
Lisäksi heille ilmaantui masennusoireita 8 prosenttia todennäköisemmin, nivelrikkoa 7 prosenttia todennäköisemmin ja heidän puristusvoimansa ja elämänlaatunsa heikkenivät todennäköisemmin kuin osallistujien, jotka kykenivät nostamaan viiden kilon painoisia esineitä seurannan alkaessa. Yhteys oli voimakkaampi miehillä kuin naisilla.
Jos havainnot varmistuvat lisätutkimuksissa, voivat ne auttaa tunnistamaan monien terveysongelmien vaarassa olevia vanhuksia helposti ja edullisesti. Tässä tutkimuksessa viidennes osallistujista koki viiden kilon nostamisen vaikeaksi.